Religious Technology Center Κέντρο Θρησκευτικής Τεχνολογίας
Κάτοχος των Σημάτων της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας
Εισαγωγή
Η Θρησκεία της Σαηεντολογίας
Ο Εγγυητής του Μέλλοντος της Σαηεντολογίας
Ντέιβιντ Μισκάβιτς: ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του RTC
Θέματα Αρμοδιότητας του RTC

Και τι ήταν η «Μεγάλη Μάχη»; Σύμφωνα με το Συμβούλιο του Ιδρύματος στο Νιου Τζέρσεϊ, δεν είχε σημασία το αν έχουμε ξαναζήσει ή όχι. Έτσι επιχείρησαν με μια διοικητική απόφαση, να απαγορεύσουν την κάθε συζήτηση σχετικά με το θέμα. Γιατί; Διότι αν ήθελες τις ευλογίες του κατεστημένου κατά το 1950, δε μιλούσες για τίποτε που δε μπορούσε να εξηγηθεί σαν φυσικό φαινόμενο.

Αν αυτό ίσχυε το 1950, σκεφτείτε μια πολύ παλιότερη «μεγάλη μάχη», που έχει την αρχή της στη Ρώμη του 4ου αιώνα. Μέχρι τότε όλοι ήξεραν ότι υπήρχαν προηγούμενες ζωές. Όλοι ζούσαν πάνω από μια φορά, και όλοι τους το ήξεραν.

Οπότε, τι άλλαξε; Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος είδε ένα «όραμα» σε μια μάχη και απέδωσε τη νίκη του σε μια νέα θρησκεία, το Χριστιανισμό. Και ξαφνικά ο Χριστιανισμός, από καταδιωγμένη θρησκεία έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όμως υπήρχε και κάποιο αντάλλαγμα. Ο αυτοκράτορας ήθελε κάτι σαν αντάλλαγμα – και το έλαβε. Οι επίσκοποι αποκήρυξαν τις προηγούμενες ζωές. Το θέμα δεν ήταν καν θεολογικό, αλλά πολιτικό. Ή, όπως εξηγούν οι ιστορικοί: «Η Εκκλησία, χρειαζόταν το μαστίγιο της Ημέρας της Κρίσης, για να κρατήσει τους πιστούς υπό έλεγχο. Ήταν ένα θέμα επιβίωσης για την Εκκλησία το να μην επιτρέψει πίστη στην μετενσάρκωση ανάμεσα στους οπαδούς της».

Αν δεν έχετε ακούσει για τους Παυλικιανούς της Θράκης, τους Βογομίλους της Βουλγαρίας ή τους Παταρινούς των Βαλκανίων, είναι γιατί δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τη γνώση τους για τις προηγούμενες ζωές, και κατασφαγιάστηκαν γι’ αυτό. Αυτό ήταν το τέλος των περασμένων ζωών στη Δύση.

Αυτό ακριβώς συνάντησε κι ο Ρον όταν η διοίκηση του Ιδρύματος προσπάθησε ν’ αποκηρύξει τις έρευνές του. Απαντώντας, είπε απλώς: «Δεν μπορείτε ν’ αποφασίζετε για το τι υπάρχει ή όχι στη διάνοια. Και δεν μπορείτε να μου πείτε τι να ερευνήσω ή όχι!». Έτσι, ταξίδεψε στην προκομμουνιστική Αβάνα της Κούβας, μακριά από τέτοιους περισπασμούς, για να αρχίσει την επόμενη έρευνά του, την Επιστήμη της Επιβίωσης.

Και κατέληξε στην ανακάλυψη που εξηγούσε όλα τα φαινόμενα των τελευταίων μηνών με τη «θεωρία θήτα-ΜΕΣΤ». Το εξήγησε ως εξής: «Το θήτα είναι σκέψη, ζωτική ορμή, το πνεύμα, η ψυχή, ή όποιος άλλος από τους ορισμούς που έλαβε ανά τις χιλιετίες. Το φυσικό σύμπαν είναι το σύμπαν της ύλης, της ενέργειας, του χώρου και του χρόνου (MEST: Matter, Energy, Space, Time). Όταν διαχωρίζουμε τις δυο αυτές οντότητες, ένα σωρό προβλήματα, σύνθετα μέχρι τώρα, βρίσκουν απλές λύσεις».