Religious Technology Center Κέντρο Θρησκευτικής Τεχνολογίας
Κάτοχος των Σημάτων της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας
Εισαγωγή
Η Θρησκεία της Σαηεντολογίας
Ο Εγγυητής του Μέλλοντος της Σαηεντολογίας
Ντέιβιντ Μισκάβιτς: ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του RTC
Στείλτε μια Αναφορά στο RTC
Θέματα Αρμοδιότητας του RTC

Σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο που παθιάζεται όλο και περισσότερο με την επιστήμη. Ναι μπορούμε να στείλουμε τον άνθρωπο στο φεγγάρι, να εξερευνήσουμε την επιφάνεια του Άρη ακόμα και να παρακολουθήσουμε το γαλαξία με τα όργανα της ΝΑΣΑ. Με την προηγμένη τεχνολογία των υπολογιστών και τους δορυφόρους να τριγυρίζουν τον πλανήτη, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με οποιονδήποτε, οπουδήποτε στη Γη και σε μια στιγμή.

Παρ’ όλα όσα η επιστήμη μας έφερε, υπάρχει ένα κενό. Στην πραγματικότητα είναι ένα χάσμα. Και στο πάτο του χάσματος αυτού είναι οι ανθρωπιστικές επιστήμες. Έτσι δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση σε κανένα από εμάς ότι με όλη αυτή την υψηλή τεχνολογία του 21ου αιώνα, η επιστήμη δεν μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο.

Και τι γίνεται με τις καθημερινές προειδοποιήσεις τρομοκρατίας; Τις διαμάχες στο σπίτι που είναι τόσο συνηθισμένες που τις θεωρούμε μέρος της καθημερινής ρουτίνας που ονομάζουμε ζωή; Αυτό είναι μια καθημερινή προειδοποίηση πορτοκαλί κώδικα σε εκατομμύρια σπίτια κάθε μέρα. Ή τι γίνεται με την ανατροφή των παιδιών σήμερα; Εάν δεν είναι τα ναρκωτικά, τότε είναι η πολύ κοινή ανησυχία για το αν θα λάβουν μόρφωση ή όχι. Αυτά είναι η πραγματική προειδοποίηση τρομοκρατίας και ο κώδικας είναι κόκκινος.

Η απάντηση στα προβλήματα του πλανήτη δεν θα βρεθεί στα υλικά. Γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Γιατί εάν αυτές οι λύσεις δεν μπορούν να εμποδίσουν τον πόλεμο μεταξύ κρατών, πώς μπορεί τότε να απαντήσουν ερωτήσεις όπως αγάπη, ευτυχία, ή ψυχική γαλήνη; Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να περιμένουμε την απάντηση να βρεθεί στη χημεία. Εκτός και αν κάποιος αγοράζει μια συνθετική ουτοπία, ή ένα «Γενναίο Νέο Κόσμο», με ένα τέλειο ναρκωτικό.

Και όμως, αυτό είναι που βλέπουμε σήμερα στον κόσμο, με τα πολυεκατομμυριούχα συνδικάτα, να παραχωρούν μια πανάκεια από νέα χάπια για όλα τα κακά στη ζωή, που κάνουν τη φαρμακευτική βιομηχανία την πιο επικερδή δουλειά στον πλανήτη περισσότερο από τις τράπεζες, τα μεγάλα κεφάλαια, το πετρέλαιο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η κοινή λογική μας λέει ότι αυτό είναι η λάθος λύση.

Και πέρα από όλα αυτά, δεν είναι απλώς σύμπτωση το ότι αυτά τα νέα ναρκωτικά έρχονται με την λήξη την πατέντας για το προηγούμενο ναρκωτικό. Και αυτό είναι γεγονός.

Και όταν η επιτυχία του τελευταίου ναρκωτικού που «σε κάνει να νιώθεις καλά» βασίζεται στο κέρδος, λοιπόν να μην μείνετε κατάπληκτοι όταν η ευτυχία δεν είναι το αποτέλεσμα. Γιατί διαφορετικά, τι θα γίνονταν με όλες αυτές τις βέβαιες μετοχές;

Όπως ο κάθε επιχειρηματίας ξέρει – μια καλή στρατηγική για την αγορά απαιτεί μια συνεχή ροή νέων προϊόντων. Και πέρα από αυτό, οι στατιστικές μας δίνουν τα στοιχεία – αυτά τα χάπια δεν φέρνουν αποτελέσματα.